– Det er ikke riktig at tida leger alle sår. Sorg går ikke ut på dato

I OSLO DOMKIRKE:  Minnesermonier forgår i flere norske kirke akkurat nå. Her er kongen utenfor Oslo domkirke. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet(Dagbladet): Over hele landet strømmer sørgende til minnegudstjenester for å ære de døde etter terroren 22. juli i fjor. Utenriksminister Jonas Gahr Støre og kronprinsparet er tilstede i Hole kirke, hvor en minnegudstjenesten vil bli avholdt.

– Det er ikke riktig at tida leger alle sår. Men tiden gjør noe med deg. Sorg går imidlertid ikke ut på dato, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Les minneord til ofrene her.

– Fylt av følelser

Hole kirke er fra 1200-tallet, og har plass til 320 personer inne. Gudstjenesten blir ledet av Tunsberg-biskopen, sammen med prost Kristin Moen Saxegaard og sogneprest Morten Hansen Hunstad. Det er satt opp storskjerm ute.

– Jeg var her den 21. juli i fjor. Hele dagen. Da var det også slikt vakkert vær. Jeg var også tilbake natt til 23/24. juli. I dag er jeg fylt av følelser, sier han.

Støre skal være til stede ved Utvika i hele dag. På Sundvolden hotel vil det i dag være et arrangement for etterlatte, pårørende og berørte etter tragedien.

– I løpet av det siste året har vi sett mange små og store håndsrekninger. Dette er ikke de store tingene, men trolig de viktigste. Dette må vi også fortsette med, sier han til Dagbladet.

Til stede i kirken er blant andre Jonas Gahr Støre (Ap), Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap), Heikki Holmås (SV), Sigbjørn Johnsen (Ap), Lisbeth Berg-Hansen (Ap), Espen Barth Eide (Ap), og Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Nestleder i Størregruppa for 22. juli-ofrene, Christin Bjelland, er også i Hole.

– Vi har ingen oppskrift på riktig sorg. Den er individuell. Det ser vi også inn i den enkelte familie, sa hun til Dagbladet i dag.

– Norge ikke annerledes

En stor minnemarkering finner også sted i Oslo domkirike, hvor kongen, dronningen og prinsesse Märtha Louise skal være til stede. Jens Stoltenberg, Siv Jensen, Audun Lysbakken, Bård Vegar Solhjell, Erna Solberg og Trine Skei Grande er også blant de tilstedeværende.

– Grunnleggende sett er Norge det samme samfunnet. Og det er en styrke, sa Stoltenberg i en tale under minnesermonien utenfor Regjeringskvartalet tidligere i dag.

Han minnet de oppmøtte om løftene som ble sagt for ett år siden.

– 22. juli handler også om å markere våre grunnleggende verdier. Det handler nok en gang å vise at vi er et samfunn som tror på åpenhet, demokrati, mangfold og toleranse, sa han, og fortsatte:

– Jeg er glad for at hele den kongelige familie deltar sammen med sitt folk, sier han.

Hentet fra: dagbladet.no

Rune Langerud

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Rune Langerud og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s